KRYEFAQJA » LAJME » Maqedoni: Parlamenti miraton ligjet e marrëveshjes politike

Maqedoni: Parlamenti miraton ligjet e marrëveshjes politike

Deputetët në Maqedoni kanë miratuar mbrëmë vonë ndryshimet dhe plotësimet e ligjeve për të cilat është arritur marrëveshja nga ana e përfaqësuesve të katër partive kryesore politike, nënshkruese të Marrëveshjes së Përzhinos. Deputetët e Maqedonisë votuan me procedurë të shpejtuar ligjin për Mandatin e Qeverisë së Maqedonisë, ligjin për media, ligjin për procedurë penale dhe Kodin Zgjedhor. Me miratimin e pesë ligjeve të dala nga Marrëveshja e 20 korrikut krijohen kushtet që partitë politike më 31 gusht të diskutojnë për caktimin e datës për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, përmes së cilave synohet ti jepet fund krizës politike në Maqedoni.

Sicred