KRYEFAQJA » LAJME » Majlinda Bregu, vizita e parë zyrtare në Presidencën e Bosnjës
Majlinda Bregu, vizita e parë zyrtare në Presidencën e Bosnjës

Majlinda Bregu, vizita e parë zyrtare në Presidencën e Bosnjës

Majlinda Bregu, sekretarja e përgjithshme e Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal (KBR), u takua sot me Sefik Xhaferroviçin, një nga tre anëtarët e Presidencës së Bosnjë dhe Herzegovinës, në Sarajevë. Ky është takimi i parë i zonjës Bregu me udhëheqës të rajonit.
Bregu falënderoi anëtarin e Presidencës Xhaferrovicin për mikpritjen e Bosnje dhe Herzegovinës për Sekretariatin e Këshillit dhe shprehu dëshirën për bashkëpunim të vazhdueshëm të mirë, duke theksuar rëndësinë e rolit të Bosnje dhe Herzegovinës që kryeson Procesin e Bashkëpunimit të Evropës Juglindore.
“Kërkohen rezultate të prekshme për thellimin e mëtejshëm të bashkëpunimit rajonal, integrimi ekonomik i SEE dhe angazhimi ynë ndaj vlerave evropiane është me rëndësi të madhe për të ardhmen. Lidhshmëria e rajonit është një garanci për këtë. Integrimi i ekonomive tona në një treg; lidhjen e njerëzve dhe
ndarjen e vlerave; duke investuar në kapitalin njerëzor dhe intelektual, ka të bëjë me interesin tonë të përbashkët politik, të sigurisë dhe ekonomike” tha zonja Bregu.
Zoti Xhaferoviç përgëzoi zonjën Bregu për mandatin e saj të Sekretarit të Përgjithshëm të KBR, duke i uruar fat në përpjekjet e saj për të rritur bashkëpunimin rajonal dhe shprehur gatishmërinë për të mbështetur të gjitha përpjekjet drejt Bashkimit Evropian.

Sicred
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com