KRYEFAQJA » LAJME » Lu dhe Gjiknuri për projektin e gazsjellësit TAP

Lu dhe Gjiknuri për projektin e gazsjellësit TAP

Duke qenë se Shqipëria luan një rol mjaft të rëndësishëm në projektin e gazsjellësit “Tap” gjatë takimit për vendet e Ballkanit Perëndimor, ambasadori i SHBA Donald Lu duke e konsideruar gazin si pushtet, tha se do të luftojmë për korridorin, pasi do të ndihmonte në bashkëpunim dhe do të çlirojë Europën nga varësia e gazit rus. Lidhur me projektin foli edhe ministri i energjitikës, Damian Gjiknuri, i cili theksoi se vendet e rajonit janë pjesë e projektit të gazsjellësit, i cili është nje shtyllë kryesore bashkëpunimi për Tap. Qeveria ka mbështetur projektin TAP, që deri tani është kompletuar 50%. Siguria energjetike në rajon dhe Europë ka marrë një rëndësi tërësisht jetike.

Sicred