KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Lion, ngrin siparin festivali i dritave

Lion, ngrin siparin festivali i dritave

Festivali i dritave në Lion të Francës, ka ngritur siparin. Drita, art, teknologji dhe kreativitet janë pasqyruar në ndërtesat madhështore të Lionit. Festivali shoqërohet me muzikë, këngë e kërcime që shoqërojnë spektaklin e dritave në ndërtesa, lumenj dhe parqe. Çdo vit në fillim të dhjetorit, shfaqja spektakolare e dritave tërheq rreth tre milionë vizitorë, në qytetin historik francez. Festivali është mbajtur për herë të parë në vitin 1852, në ndër të virgjereshës Mari, si pjesë e një premtimi të bërë kur mortaja shpërtheu në qytet në 1643. Tashmë, festivali i dritave është kryer në një traditë.

Sicred