KRYEFAQJA » LAJME » Libri “Rruga kineze e reformave dhe zhvillimit ekonomik”

Libri “Rruga kineze e reformave dhe zhvillimit ekonomik”

“Rruga kineze e reformave dhe zhvillimit ekonomik” shkruar nga babai i reformave ekonimike të Kinës, Li Yinig vjen edhe për lexuesit shqiptarë .Libri që zbërthen reformat që i sollen Kinës mrekullinë ekonomike duke tërhequr gjërësisht vëmendjen e studiuesve dhe politikbërësve në shumë vende të botës u prezantua në Simpoziumin e organizuar nga fakulteti Ekonomik dhe shoqata kulturore Alb China. Simpoziumi trajtoi reformat kineze të cilat e çuan këtë vend si fuqinë e dytë ekonomike në vend pas SHBA. Ky vend për vite me rradhë ka ruajtur ritmet me dy shifra të rritjes ekonomike ndërkohë që numërohen më shumë se 300 milion njerëz që kanë dalë nga varfëria. Nga një vend kryesisht prodhues , e cilësuar edhe si fabrika e Botës, Kina po fokusohet gjithnjë e më shumë tek zhvillimi i shkencës dhe teknologjisë.

Sicred