KRYEFAQJA » LAJME » Liberalizimi i vizave për Kosovën, nesër në komision
KE pritet të vendosi për liberalizimin e vizave me Kosovën

Liberalizimi i vizave për Kosovën, nesër në komision

Komiteti për Liritë Civile, Drejtësi dhe cështje të Brenshme në Parlamentin Europian pritet të diskutojë nesër procesin e liberalizimit të vizave për Kosovën. Pas mbledhjes së Këshillit Ministror për Integrim Europian, Ministrja kosovare e integrimit, Dhurata Hoxha, u shpreh  shpresëplotë se ky komision do ta mbështeste liberalizimin e vizave dhe do ta kalonte cështjen për miratim në parlamentin europian.

Trajtimi dhe miratimi i çështjes së liberalizimit të vizave nga Komiteti për Liritë Civile, Drejtësi dhe Cështje të brendshme të parlamentit europian përbën edhe hapin e parë të vendimmarrjes për vizat, pas rekomandimit pozitiv të dhënë nga Komisioni Europian.

Sicred