KRYEFAQJA » LAJME » “Lajmi në media”, libri që çdo gazetar duhet ta ketë në tryezën e punës

“Lajmi në media”, libri që çdo gazetar duhet ta ketë në tryezën e punës

Gazetarë tashmë do të kenë mundësinë, të këshillohen e orientohen në punën e tyre të përditshme drejt përsosjes së saj. Libri me i ri, “Lajmi në media”, nga Prof. Dr. Hamit Boriçi e Dr. Sami Nezaj, është promovuar në ambjentet e Autoritetit të Medias Audiovizuale, institucioni mbeshtetës i këtij botimi, paraditen e së mërkurës.
Bashkëautori i këtij botimi Dr. Sami Nezaj, vlerësoi se ndryshimet në zhvillimin e mediave, kërkojnë përshtatje paradigmash, të cilat pavarësisht vështirësive e sfidave, do të sjellin ekulibra të rinj. “Ka zhvillime të vrullshme të medias për shkak të zhvillimit të teknologjisë. Këtu kemi një zhvillim të madh të mediave on line, kalimin në platforma dixhitale të transmetimeve televizive, gjë që mund ta shtojë sfidën, por edhe fitimet për industrinë dhe ndërmarrjet mediatike” tha zoti Neza për RTSH.
“Lajmi në media” është një praktikum, i cili sipas Drejtorit të Institutit Shqiptar të Medias, Remzi Lani, duhet të qëndrojë në tavolinën e çdo gazetari. “Ky është manual i dobishëm për profesionistët e medias, për studentët e gazetarisë. Është një libër që nuk duhet të qëndrojë në bibliotekë, por duhet të qëndrojë në tavolinën e çdo profesionisti” tha zoti Lani.
Ky botim i cili i referohet një bibliografie të pasur, prej 82 titujsh, është vlerësuar si një domosdoshmëri në literaturën shkencore të fushës.

Sicred