KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Kuba kujton Fidel Kastron një vit pas vdekjes
Kuba kujton Fidel Kastron një vit pas vdekjes

Kuba kujton Fidel Kastron një vit pas vdekjes

Aktualisht në Kubë nuk gjendet ndonjë monument që përkujton figurën e Fidel Castros,  as ndonjë rrugë apo shesh që të quhet ”Komandanti i përgjithshëm” duke qënë se kjo ishte dhe një nga dëshirat e tij. Megjithate, një vit pas vdekjes së tij, më 25 nëntor 2016, prania e Castros ndihet kudo në ishullin e Karaibeve. Idetë e tij mësohen në shkolla dhe shumë nga thëniet e tij përdoren nga një publik i gjerë. Fotot e tij varen në shumë ndërtesa publike. Për popullin kuban, nuk kanë ndryshuar shumë gjëra që nga vdekja e Castros. Fillimisht, kishte shumë shpresa që presidenti Raul Castro do të përshpejtonte ritmin e reformave që kishte nisur Fideli. Por, deri tani,  reformat kanë ecur me një ritëm të ngadaltë, përfshirë hapjen e aktivitetit ekonomik të ishullit.
Fidel Castro pati një indikim të madh në Kubë, ndryshe nga drejtuesit e tjerë, dhe shumë kubanë nuk mund ta imagjinonin dot jetën e tyre pa liderin revolucionar. Për mbështetësit e tij, Castro ishte një hero që çliroi Kubën, u ngrit kundër Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe promovoi progresin e shoqërisë.

Sicred