KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Kryeregjistruesi për abuzimet me pronat
Kryeregjistruesi për abuzimet me pronat

Kryeregjistruesi për abuzimet me pronat

Vendimi i qeverisë për pezullimin e përkohshëm të procedurave të kalimit në pronësi të përfituesve, synon që të bllokojë të gjithë ata që kanë abuzimet. Në një dalje për mediat, Kryeregjistruesi Elion Semanaj, sqaroi se nga kontrollet janë vërejtur abuzimet si ne rregjistrimin e vendimeve të gjyqësorit por ka pasur edhe shkelje të rënda nga zyrat vendore të rregjistrimit të pronës. Mënyrat abuzive arrinin deri në rregjistrim toke në emër të një minoreni. Një tjetër problem i konstatuar është edhe ai i tjetërsimit të pronës duke ndërruar zërin nga zonë ranishte në tokë bujqësore. Të gjitha gjetjet sqaroi Semanaj do ti kalojnë Task Forcës dhe prokurorisë .

Sicred