KRYEFAQJA » LAJME » Krimi kibernetik, dënohet nga 6 muaj deri ne 15 vjet heqje lirie
Krimi kibernetik, denohet nga 6 muaj deri ne 15 vjet heqje lirie

Krimi kibernetik, dënohet nga 6 muaj deri ne 15 vjet heqje lirie

Krimi kibernetik permban nderhyrjet ne hapsiren private on line, me qellim demtimin e individit qe preket parashikohet si veper penale nga Kodi Penal dhe i procedures (Ligji nr. 10023 datë 27.11.2008), 80 % e popullsise eshte e mbuluar me rrejt interneti, dhe mesatarja e qendrimit ne te eshte ne 50 % te kohes se tyre te lire.  Moshat per te cilat ka denoncime me te shumta per cenimin kryesisht te rrjeteve sociale si FaceBook apo Instagram, jane nga 13 – 22 vjec, dhe trendi i raportimit eshte dyfishuar. Shumica e rasteve te denoncuara marrin zgjidhje dhe denimet jane nga 6 muaj deri ne 15 vite heqje lirie. Por, disa prej rasteve perbejne serish sfide.  Nr 129, e-maili, faqja zyrtare por edhe nepermjet rrjeteve sociale, mund t`i drejtoheni policise se Tiranes, per ndihme dhe denoncuar cdo rast te cenimit te integritetit dhe privatesise tuaj edhe ne hapsiren virtuale.

Sicred