KRYEFAQJA » LAJME » KQZ: Qeveria dhe pushteti lokal të ndihmojnë komisionerët
KQZ: Qeveria dhe pushteti lokal të ndihmojnë komisionerët

KQZ: Qeveria dhe pushteti lokal të ndihmojnë komisionerët

Përmes një letre që mban firmën e kryetarit të KQZ-së, Klement Zguri, ky komision i ka kërkuar sot  kryeministrisë, ministrave, kryetarëve të bashkive dhe prefektëve të qarqeve, të mos bëhen pengesë për komisionerët zgjedhorë që janë në marrëdhënie pune. Pengesë për ushtrimin e funksioneve të këtyre komisionerëve, të cilët janë emëruar si të tillë nga KQZ, është bërë mosdhënia e lejeve apo vonesa e përgjigjes këtë nga ana e punëdhënësve të tyre. Si pasojë, 720 komisionerë nuk po respektojnë orarin e punës pranë komisioneve zonale të administrimit të zgjedhjeve, dhe si rrjedhojë KZAZ-të po pengohen në veprimtarinë e tyre për administrimin e procesit zgjedhor. Sipas KQZ-së, morespektimi qoftë i një afati ligjor sjell vonesa për respektimin e  afateve në viiëmësi, duke cënuar organizimin e procesit zgjedhor. Komisioni qendor i zgjedhjeve u kujton drejtuesve të administratës publike se nëse një situatë e ngjashme ndodh edhe për 37 mijë komisioneret e KQV-ve dhe GNV-ve, ateherë rrezikohet organizimi dhe administrimi i zgjedhjeve të 25 qershorit.

Sicred