KRYEFAQJA » LAJME » KQZ nuk shtyn shpalljen e rezultatit në Tiranë, Idrizi i PDIU ende jashtë parlamentit
KQZ nuk shtyn shpalljen e rezultatit në Tiranë, Idrizi i PDIU ende jashtë parlamentit

KQZ nuk shtyn shpalljen e rezultatit në Tiranë, Idrizi i PDIU ende jashtë parlamentit

Komisioni Qëndror i Zgjedhjeve ka rrëzuar të martën kërkesën e PDIU-së për të shtyrë me 48 orë miratimin e rezultatit të zgjedhjeve të përgjithshme për qarkun e Tiranës. Sipas PDIU-së, gjatë numërimit nuk janë pasqyruar votat për këtë forcë politike, vota të cilat ndikojnë në marrjen ose jo të mandatit të kreut të kësaj partie Shpëtim Idrizi. Zoti Idrizi ishte i pari në listën e Tiranës, ku PDIU ka marrë mbi 12300 vota. Deputetja e deritanishme e kësaj force politike, Mesila Doda, e cila pas zgjedhjeve të 25 qershorit ka mbetur jashtë parlamentit, paralajmëroi se PDIU do të këmbënguli në kërkesën e saj. Sipa zonjës Doda në Tiranë PDIU-së nuk i janë llogaritur mbi 50 mijë vota.
Sipas ligjit, PDIU ka të drejtë të ankimojë këtë vendim fillimisht në KQZ dhe më pas në Kolegjin Zgjedhor.

Sicred