KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » KQZ miraton strukturën e shpenzimeve buxhetore
KQZ, miraton, struktura e re, shpenzimeve buxhetore, shpenzimet buxhetore, ekonomi

KQZ miraton strukturën e shpenzimeve buxhetore

Komisioni Qëndror i Zgjedhjeve miratoi strukturën e shpenzimeve buxhetore, për zgjedhjet parlamentare të datës 18 Qershor 2017 që kap shifrën e 733 milionë lekë të rinj, ose thënë ndryshe rreth 6 milionë dollarë. Teksa zërin e saj më të madh buxheti e ka për pagat dhe shpërblimet e punonjësve , KQZ pritet të hapë rreth 342 vende të reja pune ku do të punësohen specialistë me kontratë të përkohshme. Për këtë kategori punonjësish, KQZ ka parashikuar që paga e tyre të jetë e barabartë me pagën e një specialisti në institucionet e vendit. Ndërkaq, duke llogaritur dhe pagesat për kryetarët dhe anëtarët KZAZ – ve, komisioneve të votimit, grupeve të numërimit, monitoruesve dhe bordit të medias, kosto totale e shpërblimeve është 216.4 milionë lekë.

Sicred