KRYEFAQJA » LAJME » KQZ-ja nis verifikimin e listave të kandidatëve

KQZ-ja nis verifikimin e listave të kandidatëve

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve nisi verifikimin e listave të kandidatëve për deputetë që paraqitën 17 partitë e regjistruara për zgjedhjet e 18 qershorit deri të shtunën në mesnatë.
Sipas KQZ, proçesi i listave shumë emërore do të përfundojë deri në datën 9 maj, ndërkohë që bën edhe një apel të fundit. Kujton që nëse ka ende parti që duan të regjistrohen për këto zgjedhje, afati i fundit ligjor dhe teknik është 2 maji.
Ndërkohë, për listat shumemërore të partive politike tek cilat do të konstatohen parregullësi në dokumentacionin e kanidimit, do të kthehen për plotësim jo më vonë se data 4 maj. I gjithë proçesi i miratimit ose refuzimit nga KQZ, i listave shumë emërore për kandidatët për deputetë, do të përfundojë brenda datës 9 maj.

Sicred