KRYEFAQJA » LAJME » Korigjimi i kufijve, Vuçiç: Duhet zgjidhje që siguron paqe!

Korigjimi i kufijve, Vuçiç: Duhet zgjidhje që siguron paqe!

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç, zhvilloi një konferencë për media në lidhje me çështjen e Kosovës. Në këtë konferencë, Vuçiç ka thënë se synimi i shtetit të Serbisë është që të fitojë diçka më shumë nga ajo që ka tani Serbia.
“Çështja është, se çfarë vendimi do të marrim për zgjidhin e çështjes, a do të vazhdojmë me mbulimin sikurse tani, dhe a mundet Serbia në të ardhmen të fitojë diçka më shumë se sa sot. Si president i Serbisë edhe pse është e vështirë për njerëzit që bashkëpunojmë dhe për qytetarët e Serbisë, edhe ky vendim nuk është i mirë. Zgjidhja e problemit është i domosdoshëm dhe sa më parë. Na nevojitet paqe dhe jetëgjatësi mes nesh dhe shqiptarëve, pra është e domosdoshme paqja mes serbëve dhe shqiptarëve. Na nevojitet një zgjidhje që siguron paqe për popullin tonë, kurse ata ta sigurojnë për popullin vet. Për ne është e rëndësishme që të sigurojmë një stabilitet afatgjatë për popullin serb.
Në qoftë se nuk e zgjidhim çështjen e Kosovës, do të kemi 1 milion njerëz më pak në Serbi.”

Sicred