KRYEFAQJA » LAJME » Korigjimi i kufijve mes Serbisë dhe Kosovës, Hahn: Marrëveshja nuk duhet të ndikojë në stabilitetin e rajonit
Korigjimi i kufijve mes Serbisë dhe Kosovës, Hahn: Marrëveshja nuk duhet të ndikojë në stabilitetin e rajonit

Korigjimi i kufijve mes Serbisë dhe Kosovës, Hahn: Marrëveshja nuk duhet të ndikojë në stabilitetin e rajonit

Propozimin për korigjimin e kufijve mes Serbisë dhe Kosovës ishte në vemendjen e komenteve gjatë konferencës për shtyp të kryeministrave të vendeve të Ballkanit Perëndimor në Durrës. Komisionieri për Zgjerimin e BE-së, Johanes Hahn tha se “Nuk do të pranojmë asnjë anëtar të ri nëse nuk janë të zgjidhur mosmarrëveshjet dypalëshe. Çdo lloj marrëveshje dy palëshe nuk duhet të ndikojë stabilitetin e rajonit ” tha ai. Me këtë deklarata u pajtua dhe kryeministri shqiptar Edi Rama. Më parë kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj ishte shprehur se “Kosova i ka kufijte e vet. Duhet te respektojme kufijtë që kemi” tha ai.

Sicred