KRYEFAQJA » LAJME » Konsumi i sheqerit gjatë shtatzanisë mund të sjelli fëmijë alergjikë
Konsumi i sheqerit gjatë shtatzanisë mund të sjelli fëmijë alergjikë

Konsumi i sheqerit gjatë shtatzanisë mund të sjelli fëmijë alergjikë

Nënat që konsumojnë sasi të mëdha sheqeri gjatë shtatëzanisë kanë probabilitet më të lartë për të lindur fëmijë që vuajnë nga alergjitë.
Kërkuesit e universitetit të Bristol në Mbretërinë e Bashkuar kanë publikuar në Revistën Europiane të Sëmundjeve Respiratore rezultatet e një studimi ku u përfshinë rreth 9 mijë gra të cilat kanë qenë shtatëzënë në fillim të viteve ’90 dhe fëmijët e tyre.
Gjetjet e studimit tregojnë se 20 përqind e nënave që konsumonin më shumë sheqer kishin 38 përqind më shumë mundësi për të lindur fëmijë alergjikë sesa nënat që konsumonin sheqer në një nivel të moderuar. Gjithashtu, fëmijët e nënave që konsumonin shumë sheqer kishin 101 përqind më shumë rrezik për të vuajtur nga azma alergjike.
Një teori që mund të shpjegojë sesi sheqeri shkakton azëm është se sasitë e mëdha të fruktozës i japin shtysë reagimit përkatës së trupit, çka mund të çojë në inflamacionin e mushkërive të bebeve, të cilat janë akoma në zhvillim e sipër. Shumë faktorë ndikojnë në rrezikun e alergjive tek bebet, duke përfshirë mikrobet, ndotësit e ajrit, si dhe llojin e qumështit me të cilin ata ushqehen dhe në të ardhmen shkencëtaret synojnë që t’i konsiderojnë të gjithë këta elementë në një studim të vetëm në mënyrë që të kuptohet marrëdhënia e plotë mes dietës së nënave gjatë shtatëzanisë dhe sëmundjeve alergjike tek pasardhësit e tyre.

Sicred
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com