KRYEFAQJA » LAJME » Konflikt në Ministrinë e Arsimit dhe Sporteve

Konflikt në Ministrinë e Arsimit dhe Sporteve

Ministrja teknike e Arsimit dhe Sportit Mirela Karabina, në një dalje publike për mediat ka kërkuar ndërhyrjen e strukturave shtetërore për marrjen e institucjonit në ruajtje, pasi sipas saj ish sekretari i përgjithshëm në Ministrinë e Arsimit Plarent Ndreca nëpërmjet personave të armatosur po ushtron presion të vazhdueshëm mbi administratën nga dita e djeshme.
Zonja Karabina ka sqaruar se në kundërshtim me aktet ligjore, Ndreca ka firmosur kontrata shërbimi, duke krijuar një situatë të paprecedent në një institucion shtetëror.
I pyetur për këtë situatë të krijuar Ndreca nuk e mohon se ka firmosur kontrata shërbimi, por ai sqaron se gjithshka është në përputhje të plotë me ligjin pasi vazhdon ta ushtroje funksionin e sekretarit të përgjithshëm në ministri.

Sicred