KRYEFAQJA » LAJME » Komisioni i veprimtarisë prodhuese për mbetjet

Komisioni i veprimtarisë prodhuese për mbetjet

Komisioni për Veprimtarinë Prodhuese e ka nisur këtë të mërkurë takimin me diskutimin për çështjen e mbetjeve. Për deputetin e Partisë Demokratike, Florion Mima, ajo që duhet të bëjë në fakt Parlamenti është rrëzimi i projektligjit të propozuar përmes votimit. Eduard Shalsi u shpreh se tashmë ligji është tërhequr nga Parlamenti duke i hapur rrugë një procesi tjetër diskutimi më të gjerë. Projektligji që trajton mbetjet ka hapur debat gjatë këtij viti, duke hasur kundërshtim nga ambientalistë dhe shoqëria civile, ndërkohë që nga ana e mazhorancës, argumenti ishte se importi do të përfshinte vetëm ato mbetje që ishin pjesë e “listës së gjelbër”.

Sicred