KRYEFAQJA » LAJME » Komisionet e vettingut, shtohet numri i kandidatëve
Avokati i Popullit i kërkon KQZ: Bëni transparencën e burimeve të financimit të partive

Komisionet e vettingut, shtohet numri i kandidatëve

Kur kanë mbetur edhe tre ditë nga mbyllja e procesit të plotësimit të dokumentacionit nga kandidatët për komisionet e vetingut, proces i rihapur me vendim të Parlamentit, pranë avokatit të Popullit janë paraqitur 40 kandidatë që kanë plotësuar dosjen e plotë nga 164 të tillë me mungesë dokumentacioni. Pak ditë më parë Parlamenti vendosi te ktheje edhe njehere mbrapsht listën që kishte ardhur nga ONM dhe Avokati i Popullit me argumentin se ishin 21 kandidatë dhe jo 29 me të dhëna pozitive, ndëkohë që për organet që do të realizojnë procesin e vetingut duhen plotësuar 27 vende.
Ndërkaq këtë të premte në zyrën e Avokatit të Popullit, u zhvillua mbledhja e parë e komisionit të pavarur ad-hoc për verifikimin dhe vlerësimin paraprak të kandidatëve për anëtarë të Këshillit të Lartë Gjyqësor dhe Këshillit të Lartë të Prokurorisë. Komisioni vendosi që ti drejtohet Kontrollit të Lartë të Shtetit, ILDKPKI-së, si dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Parandalimit të Pastrimit të Parave për të marë informacion lidhur me plotësimin e kritereve ligjore të kandidatëve.

Sicred