KRYEFAQJA » LAJME » Koleksion unik me 1200 tituj albanologjikë

Koleksion unik me 1200 tituj albanologjikë

Ylli Sula, i njohur si themelues i çmimeve Kult, por edhe si koleksionist sjell në Muzeun Historik Kombëtar një koleksion unik me mbi 1200 tituj albanologjik, ku përfshihen libra, harta, gravura të vjetra të shek. XV-XIX, dmth të shqiptarëve dhe shqipërisë nga Skënderbeu, të cilat ai i ka blerë në librari të librave të vjetër në 13 vende të botës.

Ekspozita do të qëndrojë e hapur 10 ditë, por në formë elektronike gjithcka ajo përmban do të kalojë në Bibliotekën Kombëtare.

Sicred
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com