KRYEFAQJA » LAJME » Kalon ora 22, por numërimi ende nuk ka përfunduar
Kalon ora 22, por numërimi ende nuk ka përfunduar

Kalon ora 22, por numërimi ende nuk ka përfunduar

Ora 22 e paralajmëruar nga KQZ si ora kur numërimi i votave duhet të kishte mbaruar, tashmë ka kaluar, por përpunimi i qendrave të votimit ka arritur afër 85 përqind. Në fakt ky është një rast i rrallë për zgjedhjet në Shqipëri, kur numërimi i votave ecën me një shpejtësi të tillë, të paparë më parë. Rezultatet e deritanishme nxjerrin fitues PS me të paktën 73 mandate, e ndjekur nga PD me 43 mandate dhe LSI me 19 mandate. Ndërkaq 4 mandate do të ketë PDIU dhe PSD 1 mandat.
Nëse bëjmë një krahasim me zgjedhjet e 2013, PS ka marrë deri tani 8 mandate më shumë, LSI 3 mandate, ndërsa PD ka më pak 7 mandate. PDIU ka mbetur në kuotën e 4 mandateve ndërsa PSD ka rihyrë pas dy legjislaturash në parlament me 1 deputet.
Sipas votave në parlament nuk do të jenë PR e cila në zgjedhjet e kaluara ka patur 3 deputetë dhe PKD 1 deputet. Por duhet shënuar se në listat PD janë regjistruar në vende të sigurta disa krerë partish aleate, të cilët pritet të hyjnë si deputetë në parlament.

Sicred