KRYEFAQJA » LAJME » Joli dhe Rudina, dy vajzat që thyen një tabu

Joli dhe Rudina, dy vajzat që thyen një tabu

Ka qenë shumë domethënës ky urim i kryegjytarit të Kampionatit Kombëtar të Rrugës, Abedin Guzja, për Rudina Baku, e cila u bë femra e dytë që merr pjesë në një garë zyrtare të çiklizmit shqiptar. Për Rudinën, ky ishte materializimi i një pasioni të hershëm. Ndërsa ajo që mund të quhet dallëndyshja e parë e dyrrotakëve në Shqipëri, Joli Karafili, nuk e ka fshehur kënaqësinë që tashmë nuk është vetëm.

Të dy vajzat garuan kundër njëra-tjetrës në veprimtarinë e mbajtur ditët e fundit në kryeqytet, si në garën e kronometrit, ashtu edhe në atë të rezistencës, duke i mbyllur me sukses këto dy gara. Por, a kanë ato një apel për vajzat e tjera? Edhe Rudina beson se rruga tanimë është hapur. Të dyja vajzat kanë shijuar edhe podiumin, që, për momentin, është i gjithi i tyre.

Sicred