KRYEFAQJA » LAJME » Inspektimet mbi pijet alkoolike nëpër lokale

Inspektimet mbi pijet alkoolike nëpër lokale

Sipas studimeve të kryera, dy në tre nxënës të klasave të nënta dhe viteve të para gjimnaz, pohojnë se kanë konsumuar pije alkoolike. Nisur nga këto të dhëna si dhe nga situata aktuale e tregtimit të pijeve alkoolike pranë ambjenteve të shkollave, inspektorët e Inspektoriatit Shtetëror Shëndetësor, kanë nisur sot aksionin për ndëshkimin e të gjitha njëëive tregtare që thyejnë ligjin duke u ofruar të miturve alkol, apo duke lejuar frekuentimin e tëre natën. Ndëshkimet me gjoba do të variojnë nga 30 mijë, në 200 mijë lekë, ku perjashtim nuk bën as reklamim të pijeve alkoolike drejt kësaj grupmoshe . Pjesë e inspektimeve do të jenë njësitë tregtare, baret, restorantet ose klubet e natës.

Sicred