KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Iniciativat e qeverisë për rimëkëmbjen e fshatit dhe bujqësisë
Programi për ujitjen dhe kullimin, Fondi Kombëtar i Garancisë, titujt e pronësisë të tokës bujqësore, janë iniciativat më të mëdha të qeverisë për rimëkëmbjen e fshatit dhe të bujqësisë. Kryeministri Edi Rama bashkëbisedoi me fermerë në Vajkal të Fierit. Fondi i Garancisq Kombqtare u siguron fermerqve një linjë alternative financimi, por për të përfituar prej tij, Kryeministri inkurajoi fermerët, me mbështetjen e bashkive, të hartojnë projekte të qarta investimi në prodhim apo agropuinim. Ndërkohë në Fier, një tjetër shkollë, ajo 9-vjeçare “Andon Xoxa” është një nga institucionet arsimore të rilindura.

Iniciativat e qeverisë për rimëkëmbjen e fshatit dhe bujqësisë

Programi për ujitjen dhe kullimin, Fondi Kombëtar i Garancisë, titujt e pronësisë të tokës bujqësore, janë iniciativat më të mëdha të qeverisë për rimëkëmbjen e fshatit dhe të bujqësisë. Kryeministri Edi Rama bashkëbisedoi me fermerë në Vajkal të Fierit. Fondi i Garancisë Kombëtare u siguron fermerëve një linjë alternative financimi, por për të përfituar prej tij, Kryeministri inkurajoi fermerët, me mbështetjen e bashkive, të hartojnë projekte të qarta investimi në prodhim apo agropuinim. Ndërkohë në Fier, një tjetër shkollë, ajo 9-vjeçare “Andon Xoxa” është një nga institucionet arsimore të rilindura.

Sicred