KRYEFAQJA » LAJME » Hetimet për ndriçuesit e mitingun e PD-së
Hetimet, për ndriçuesit, ne mitingun e PD-së

Hetimet për ndriçuesit e mitingun e PD-së

Policia e Tiranës dorëzon në prokurori një kallzim penal ndaj subjektit që siguroi ndricimin në mitungun e partisë demokratike në sheshin qëndrorë. Sipas këti kallzimi ubiformat blu hedhin dyshime se pasditen e së shtunës, në turmën e njërzve është hedhur një substancë kimike, që ka sjell dhe pasoja në shëndetinin e pjesmarrsëve në tubim. Për këtë çështje policia ka sekustruar dhe disa proxhektorë të cilët mendohet se janë shkakë për këtë reaksion tëk disa pjesmarres në miting madje dhe kryetari i partisë demokratike . Ilir Kadiu, avokat shprehet kështu: “Ekspertë thonë se ky është një rast ku duhet hetuar me ekspertë të fushës, duke hedhur poshtë hipotezat se djegia ka ndodhur nga prozhektorët e ndriçimit. Robert Karati, ekspert i kriminalistikës thotë se: “Prokuroria tha se ka nisur hetimet dhe priten rezultatet e akt-eksretimeve për të përcaktuar shkaqet e kësaj ngjajre, edhe pse ekspertët e kanë thënë fjalën e tyre. Në vëndin ku u mbajt tubimi nuk është gjendur asnjë sendiment të dyshimtë.”

Sicred