KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » HEC-i në Valbonë, gjykata rrëzon padinë e banorëve
HEC-i në Valbonë, gjykata rrëzon padinë e banorëve

HEC-i në Valbonë, gjykata rrëzon padinë e banorëve

Gjykata Administrative rrëzon padinë e banorëve për ndalinimin e ndërtimit të HEC në Valbonë. Sipas vendimit të gjykatës ndërtimi i HEC-ve është konsideruar e ligjshme. Gjykata rrëzoi padinë e banorëve të njësisë administrative Markgegaj, të cilët kërkuan pezullumin e punimeve.
Ndërtimi i hidrocentraleve në Valbonë është kundërshtuar vazhdimisht, me protestanga banorët e zonës dhe nga aktivistë të mjedisit. Banorët shprehen se ndërtimi i qoftë edhe një HEC-i të vetëm, do të dëmtonte në mënyrë të pariparueshme Luginën e Valbonës dhe turizmin në këtë zonë. Sipas projekteve në rrjedhën e Valbonës parashikohen të ndërtohen 11 HEC-e.

Sicred