KRYEFAQJA » LAJME » Hall dhe Cunci do të drejtojnë EBU
Hall dhe Cunci do drejtojnë EBU

Hall dhe Cunci do të drejtojnë EBU

Tony Hall dhe Delphine Ernotte- Cunci do të jenë përkatësisht presidenti dhe zv presidentja e re e EBU. Ata u zgjodhën nga Asambleja e Përgjithshme e EBU e cila po zhvillon punimet në Tiranë. “Jemi shumë të nderuar që Asambleja e Përgjithshme e EBU na zgjodhi në këtë detyrë të rëndësishme” ishin fjalëe e para që ata thanë menjëherë pas zgjedhjes.
Tony Hall ka qenë Drejtor i Përgjithshëm i BBC-së që nga prilli 2013. Ai së pari u bashkua me BBC në 1973 dhe gëzonte një karrierë 28 vjeçare duke punuar në një gamë të gjerë postesh që kulmuan si Kryeshefi Ekzekutiv i BBC News. Ai u largua nga BBC në vitin 2001 për të marrë rolin e Shefit Ekzekutiv të Shtëpisë së Operës Mbretërore dhe u bashkua me Korporatën si Drejtor i Përgjithshëm në vitin 2013.
“Unë jam i kënaqur që jam zgjedhur President i EBU-së. Është një organizatë – si në Evropë ashtu edhe në nivel global – me një histori krenare që ka përmirësuar standartet e transmetimit dhe ka ndihmuar në avancimin e adoptimit të teknologjive të reja dhe inovacionit” tha zoti Hall pas zgjedhjes. Ai shtoi më tej se “Shërbimi publik i transmetimit (PSB) nuk ka qenë kurrë më i rëndësishëm dhe luan një rol vendimtar, jo vetëm në sigurimin e lajmeve të paanshme, por në prodhimin e programeve që pasqyrojnë jetën dhe aspiratat e publikut që shërben”. “Por, në një botë të globalizuar, transmetimi i shërbimit publik përballet me një sërë sfidash, me ndryshimin e zakoneve të shikimit dhe mënyrave të reja të konsumimit të lajmeve. Se si PSB-të përshtaten dhe ndryshojnë me të vërtetë, është diçka që mendoj se mund të punojmë sëbashku për të mirën e atyre që shërbejmë ” tha Presidenti i ri i EBU-së Tony Hall .
Delphine Ernotte Cunci u emërua CEO i France Télévisions në vitin 2015. Para se të bashkohej me France Télévisions, ajo kaloi 26 vjet në Orange S.A. (e njohur më parë si France Télécom), së fundmi duke punuar si CEO i Orange France nga 2011-2015. “Jam shumë i lumtur të bashkohem dhe të vazhdoj traditën e gjatë dhe të gjallë të bashkëpunimit midis France Télévisions dhe të gjithë kolegëve të saj evropianë. Përtej mbrojtjes së pavarësisë sonë dhe vlerave tona, përforcimi i bashkëpunimit dhe solidaritetit mes anëtarëve tanë do të jetë sfida jonë e ardhshme” tha ajo pas zgjedhjes.
“Jam e bindur se vetëm një qasje e vërtetë kolektive do të na mundësojë që të përmbushim sfidat përpara dhe të krijojmë kushtet për rimarrjen e audiencës sonë. I tillë është besimi që më ka sjellë për të mbrojtur mediat e shërbimit publik në Francë. I njëjti bindje do të më udhëheqë në nivel evropian për kohëzgjatjen e mandatit që më është besuar nga anëtarët e EBU-së ” tha Delphine Ernotte Cunci e zgjedhur si zëvendëspresidente e EBU-së.
Tony Hall dhe Delphine Ernotte Cunci do të zëvendësojnë Jean-Paul Philippot (RTBF) dhe Monica Maggioni (RAI), të cilët kanë shërbyer si Presidente dhe Zv / President për dhjetë vjet dhe tre vjet respektivisht.

Para Mbrapa
Para Mbrapa

 

Sicred