KRYEFAQJA » LAJME » Gratë e burgosura, kontroll për sëmundjet tumorale

Gratë e burgosura, kontroll për sëmundjet tumorale

Në kushtet e vuajtjes së dënimit, kontrolli dhe parandalimi i sëmundjeve tumorale bëhet i pamundur. Kështu rezulton të jetë edhe për gratë që vuajnë në dënimit në Burgun e Ali Demit, të cilat këto ditë ju nënshtruan një depistimi të përgjithshëm për kancerin e gjirit dhe qafës së mitrës. Kushtet e jetesës dhe mungesa e lirisë ka bërë që një pjesë e mirë tyre të mos jenë kontrolluar asnjëherë për këto dy sëmundje vdekjeprurëse.

Sicred