KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Gjykata Supreme e SHBA: Të ndryshojë urdhri i Trumpit për ndalim-udhëtimin

Gjykata Supreme e SHBA: Të ndryshojë urdhri i Trumpit për ndalim-udhëtimin

Gjykata Supreme në SHBA, i ka vënë një pengesë urdhrit të përkohshëm të Trumpit për ndalim-udhëtimin, nga i cili preken personat e gjashtë vendeve me shumicë myslimane. Sipas kësaj gjykate, ky urdhër nuk mund të ndalojë hyrjen e personave nga Irani, Sudani, Libia, Somalia, Siria dhe Jemeni, që kanë familjarë në SHBA, duke përfshirë gjyshërit dhe kushërinjtë. Mirëpo gjykata i ka dhënë më shumë liri qeverisë për të forcuar masat për pjesën tjetër të vendimit, në të cilin përfshihen refugjatët dhe personat e tjerë nga këto vende. Vendimi i Gjykatës Supreme tani duhet të zbatohet kështu që, personat nga Irani, Sudani, Libia, Somalia, Siria dhe Jemeni, që kanë gjyshër, nipa, mbesa, kushërinj, dhe anëtare të tjerë të familjes, nuk preken nga urdhri i Trumpit për ndalimin e përkohshëm të hyrjes në SHBA. Urdhri vlen për më shumë se 24,000 refugjatë, të cilët kanë qenë të anëtarësuar në ndonjë organizatë bamirëse në SHBA, dhe tani nuk u lejohet hyrja në këtë vend.

Sicred