KRYEFAQJA » LAJME » Gjykata Kushtetuese: Gjykata e Lartë të shqyrtojë ankesën e Bares!
Gjykata Kushtetuese: Gjykata e Lartë të shqyrtojë ankesën e Bares!

Gjykata Kushtetuese: Gjykata e Lartë të shqyrtojë ankesën e Bares!

Gjykata Kushtetuese zbardhi vendimin për Aldo Baren ku i kërkon Gjykatës së Lartë të shqyrtojë ankesën e të dënuarit për vrasje. Sipas Kushtetueses,Gjykata e Lartë nuk i ka dhënë përgjigje pretendimeve të ish-kreut të bandës së Lushnjës dhe ky fakt përbën një cënim të drejtave të njeriut. Për sa i përket pretendimeve të Aldo Bares për gjykim të shkurtuar, mbledhjen e provave në mënyrë të paligjshme, cenimin e së drejtës së mbrojtjes, të së drejtës për t’u gjykuar brenda një afati, parimin e prezumimit të pafajësisë, parimin e gjykimit dy herë për një vepër penale etj, Gjykata Kushtetuese thotë se nuk mund të japë mendim për to, përderisa kjo çështje do të merret përsëri në shqyrtim nga Gjykata e Lartë.

Sicred