KRYEFAQJA » LAJME » Gjirokastër dhe Berat; Mungesa e ujit të pijshëm
Gjirokastër, dhe Berat, Mungesa e ujit, ujit të pijshëm

Gjirokastër dhe Berat; Mungesa e ujit të pijshëm

Prej disa ditësh banorët e lagjes “Blloku i Furrave “ në Gjirokastër po furnizohen me ujë vetëm 30 minuta në ditë. Gjatë një reagimi në lidhje me këtë situatë drejtuesi i Ndërmarrjes së Ujesjelles Kanalizimeve Bashkim Tola ka pohuar se do të merren masa për stabilizimin e situatës. Rënia e ujit në burim e keqperëorimi i tij po sjell probleme edhe në Berat e Kuçovë: Qytetarëet ankohen se: “Që nga zgjedhjet, s’ka as edhe një pikë uje; fare. Prurjet në burimin e Bogovës kanë rënë në 400 litra, ndaj edhe kemi filluar kufizimet e ujit. Nëqortëse jemi furnizuar në kohën e verës norm alisht më parë, tani gjithçla është me pikatore.” Për ujësjellësin nuk janë të panjohura dhe zonat që e shpërdorojnë ujin, ndaj veç paralajmërimit të nisjes së kontrolleve që nga e hëna, kërkojnë bashkëpunimin e qytetarëve për mirëmenaxhimin e ujit.

Sicred