KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Gjirokastër, 500 turistë në tre ditë
https://youtu.be/Llx8U2A9mLs

Gjirokastër, 500 turistë në tre ditë

Është qyteti që të lë mbresa si në dimër dhe tani në pranverë. Gjirokastra në këto ditë të ngrohta po tërheq kërshërinë e turistëve vendas e të huaj. Vizitorët nga Kosova zënë numër të konsiderueshëm të fluksit të turistëve në qytetin e gurtë. Së fundi në mënyrë të organizuar kanë ardhur mbi 20 shqiptarë nga kosova, të cilët kanë shijuar nga afër peizazhin që të jep arkitektura e vecantë e kështjellës, dhe banesat karakteristike. Në përshtypjet e tyre vizitorët vlerësojnë fuqinë turitsike të qytetit.

Vetëm tre ditët e fundit e kanë vizituar Gjirokastërn mbi 500 turistë vendas e të huaj.

Sicred