KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Gjiknuri, vizitë në UKT në qarkun e Beratit

Gjiknuri, vizitë në UKT në qarkun e Beratit

Pavarësisht investimeve në ujësjellës kanalizime në qarkun e Beratit prej rreth 3.3 miliard lekë ujësjellësat në katër bashkitë rezultojnë me humbje ndaj edhe aksioni vijon puna për rikthimin e ligjshmërisë në konsumin e ujit. Ky ishte mesazhi kryesor që ministri i infrastrukturës dhe energjisë Damian Gjiknuri dha gjatë një vizitë në zyrat e Shërbimit ndaj Klientit në Ujësjellësin e qytetit të Beratit.

Në nivel Qarku në Berat  për tre muajt e fundit janë 321 abonentë të cilët kanë lidhur kontratat e reja me ndërmarrjet e ujësjellës/kanalizimeve ashtu sikurse janë instaluar 1196 ujëmatësa. Për periudhën Nëntor 2017-Janar 2018 rezulton të jenë arkëtuar në bashkitë e qarkut Berat 42 milion lekë më shumë se sa e njëjta periudhë e një viti më parë.

Sicred