KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Gjiknuri kallzon drejtuesit e ARRSH: Kanë shkaktuar rreth 54 milion dollarë dëm
Gjiknuri kallzon drejtuesit e ARSH: Kanë shkaktuar 54 milion euro dëm

Gjiknuri kallzon drejtuesit e ARRSH: Kanë shkaktuar rreth 54 milion dollarë dëm

Emri ish-drejtorit të Autoritetit Rrugor Shqiptar Dashamir Xhika është dërguar në Prokurori nga ministri i Energjisë dhe Infrastrukturës Damian Gjiknuri. Akuza për Xhikën është shpërdorim detyre në ndërtimin e aksit rrugor Tiranë-Elbasan. Kallëzimi për ish-drejtorin e ARRSH Dashamir Xhika u bë pas përfundimit të auditit për rrugën Tiranë-Elbasan. Gjithashtu Ministria e Energjisë dhe Infrastrukturës ka bere kallëzim edhe për ish-Drejtorin e Njësisë së Menaxhimit të Projektit Aksel Qurduka dhe për Albens Alite, drejtor i Njësisë së Menaxhimit të Projektit të Rrugës Tiranë-Elbasan. Sipas burimeve në këtë ministri pas audititmit dëmi që i është shkaktuar buxhetit të shtetit është në vlerën 53 .9 milion dollarë.

Sicred