KRYEFAQJA » LAJME » Gjiknuri, investime në zonën e jugut për përmirsimin e funizimit me energji elektrike
damian gjiknuri, inspektime, zona e jugut

Gjiknuri, investime në zonën e jugut për përmirsimin e funizimit me energji elektrike

Investimet e bëra në zonën e jugut të Shqipërisë për përmirsimin e funizimit me energji elektrike janë inspektuar nga ministri i energjsië Damian Gjiknuri dhe administratori i OSHEE Adrian Çela. Ka përfunduar ndërtimi i linjës nga Himara në Dhërmi, me vlerë 247 milionë lekë. Ndërsa po punohet punohet për ndërtimin e N/Stacionit të ri në Dhermi, me një vlerë prej 140 milionë lekësh. Për ministin Gjiknuri për herë të parë pas shumë vitesh po investohet në këto zona.

Sipas operatorit të shpërndarjes në rajonet që shtrihen dhe preken nga zonat bredegtare nga Veriu ne Jug po investohen rreth 25 milionë dollarë. Bashkë me planin e investimeve të 2017, fondi arrin 100 milionë USD.

Sicred