KRYEFAQJA » LAJME » Gjigandi italian Alpitour promovim Shqipërisë për 2018

Gjigandi italian Alpitour promovim Shqipërisë për 2018

Pas Polonisë me 73,9%, Zvicrës me 50% dhe Gjermanisë me 46% rritje, është Italia vendi i katërt që shënon rritje të numrit të turistëve që vizitojnë Shqipërinë. Sipas INSTAT, janë 41.9% më tepër turistë italianë në vendin tonë në dhjetëmujorin e parë të 2017-ës. E pavarësisht kësaj rritjeje, falë edhe operimit të disa agjencive të reja turistike shqiptare apo italiane, që po i kthejnë vëmendjen italianëve për të mos i kaluar pushimet vetëm në fqinjët tanë apo kudo nëpër botë, por edhe në Shqipëri, këtë vit ka hyrë në lojë, duke marrë përsipër promovimin e Shqipërisë jo vetëm në Itali por edhe jashtë saj, edhe gjigandi i turizmit italian, Alpitour, në bashkëpunim me Agjencinë tonë Kombëtare të Turizmit.

Sicred