KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Fototeka “ MARUBI “ , restaurohen 50 objekte të hershme

Fototeka “ MARUBI “ , restaurohen 50 objekte të hershme

Pas realizimit të “Muzeut Virtual Marubi”, një tjetër projekt i rëndësishëm po finalizohet në këtë fototekë. Po bëhet restaurimi i objekteve, që datojnë që nga viti 1850-të: Luçiano BEDENI – Drejtori i Fototeka “ Marubi” u shpreh se ne kemi bërë një përzgjedhje…deri në krijimin e fototekës “ Marubi “50 nga 250 objekte,aparate fotografike dhe ato të zhvillimit të fotografisë po restaurohen për t’u ekspozuar në muzeun e ri. Ndersa Frederik Stamati Restaurator i objekteve tha se tani ne jemi në fazën origjinalitetin e punes . Fatmiresisht i kemi këto objekte, ato fotografi të mrekullueshme. Stamati ndan dhe një tjetër kuriozitet me ne: Fatmirësisht këto janë në gjendje pune. Mund të bëhen 1- 2 fotografi për kuriozitet por jo masive. Muzeu i ri “ Marubi “ në Shkodër, pritet të perurohet në muajin maj.

Sicred