KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Forumi Rebirth në Tiranë

Forumi Rebirth në Tiranë

Teksa Bienalja Mediaterranea 18 ka mbyllur siparin, artistët dhe menaxherët e artit e shohin Shqipërinë si një kantier të ri kreativiteti. Pikërisht kështu ka ndodhur edhe me forumin Re-Birth në Tiranë një projekt i Cittadellarte dhe fondacionit Pistoletto. Përmes muzikes, dialogut ndërkulturor dhe shkëmbimit të ideve, pjesëmarrësit në Forum kanë përcaktuar linjat e një vizioni të ri artistik me impakt social. Ministria e Kulturës është një ndër partnerët e këtij projekti në Shqipëri që prezantimin zyrtar e pati në qendrën Turbina në Tiranë. “Stimulimi i rritjes ekonomike të qëndrueshem dhe përmasa e drejtësisë, janë disa prej diskutimeve që komunitete shqiptare kanë përzgjedhur si fokus. E gjitha në funksion të evidentimit se si paqja dhe drejtësia nisin me mundësinë e një qasjeje gjithëpërfshirëse në art dhe kulturë, në mënyrë që të lejohet zhvillimi i individëve dhe i komuniteteve që janë të lira për të imagjinuar dhe të afta për të mbrojtur të drejtat e tyre”.  Love Difference aktivizon një rrjet bashkëpunimi ndërmjet institucioneve, artistëve, arkitektëve, shkrimtarëve dhe kërkuesve në vende të veçanta në  zonën e Mesdheut, i cili  ka  për qëllim zhvillimin e projekteve artistike në favor të një  shndërrimi  të përgjegjshëm të shoqërisë.

 

Sicred
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com