KRYEFAQJA » LAJME » Firma e munguar në Rambuje – 20 vjet më pas
Firma e munguar në Rambuje - 20 vjet më pas

Firma e munguar në Rambuje – 20 vjet më pas

20 vjet më parë bashkësia ndërkombëtare,  forcat  serbe dhe shqiptare të Kosovës në Rambuje pranë Parisit për ti dhënë zgjidhje konfliktit në Kosovë. Palët qëndruan gjatë dhe në fund vetëm shqiptarët e nënshkruan atë që u njoh si Marrëveshja e Rambujesë. 20 vjet më pas dëshmitarët dhe protagonistët e asaj kohe të palës shqiptare, tregojnë për mikrofonin e RTSH të thënat dhe të pathënat e shkurt-marsit 1999. Dokumentari është një realizim i gazetarit Nolian Lole dhe operatorit Erin Teliti.

Sicred