KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Festohet “Dita e Ujit të Bekuar”
Festohet "Dita e Ujit të Bekuar"

Festohet “Dita e Ujit të Bekuar”

6 janari për besimtarët ortodoksë në të gjithë Shqipërinë festohet si Dita e Ujit të Bekuar. Një moment i rëndësishëm i kësaj feste është nxjerrja nga ujrat e ftohtë të lumenjve apo liqenjve të kryqeve ortodoksë.
Në Berat, 15 të rinj sfiduan temperaturat nën zero dhe u hodhën në ujrat e Lumit Osum, por kryqin e nxorri Kostandin Musha.
Në Sarandë, kryqi u hodh në Detin Jon dhe për të 6 vit radhazi ishte 26 vjeçari Kristaq Qose që e nxorri kryqin.
Sipas traditës ortodokse personi që nxjerr kryqin merr bekimet në ditën e pagëzimit të Jezu Krishtit.

Sicred
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com