KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Festohen Pashkët në Kishën e Jeruzalemit
Festohen Pashkët në Kishën e Jeruzalemit

Festohen Pashkët në Kishën e Jeruzalemit

Pashkët janë kremtuar edhe në Kishën e Jeruzalemit në Varrin e Shenjtë. Me mijëra pelegrinë, dhe klerikë morën pjesë në këtë meshë. Kisha në qytetin e Vjetër në Jeruzalem është vendi më i shenjtë i Krishterimit. Besohet se varri i gdhendur nga guri, në zemër të kishës ishte vendi ku shtrihej dikur trupi i Jezu Krishtit. Në meshën e majtur tek Kisha e varrit të shenjtë, kryepeshkopi u lut, përhapi temjan, ndërsa pelegrinët u lutën për më shumë mirësi.

Sicred