KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Festivali Letrar për fëmijë dhe të rinj

Festivali Letrar për fëmijë dhe të rinj

Letërsia për fëmijë është një nga zhanret më pak të mbështetura dhe të nënvlerësuara në Shqipëri. Pikërisht për nxitjen e leximit dhe krijimit të letërsisë për fëmijë Shtëpia botuese “Dituria”, në bashkëpunim me institucione të tjera kulturore dhe mbështetjen e Creative Europe, organizojnë festivalin e parë ndërkombetar për fëmijë dhe të rinj. “Readers of the Future”- “Lexuesit e së Ardhmes”, parashikon që nga data 16-18 Mars, të krijojë një seri aktivitetesh nga seminari mbi problemet e botimit të librave për fëmijë dhe të rinj e deri te lexime autoriale, ëorkshope për ilustruesit, ekspozita etj. Festivali multukulturor që zhvillohet në Tiranë, zhvillohet paralelisht me aktivitete të tjera që zhvillohen në Itali dhe në Maqedoni. Laboratorë krijimi të poezisë dhe prozës do të jenë pjesë e aktiviteteve që do ti japin jetë ambjenteve të muzeut kombëtar, Teatrit Metropol, ku partner mediatik është Radio Televizioni Shqiptar.

(Visited 56 times, 39 visits today)
Sicred