KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Festivali i 15 ndërkombëtar “Imazhi Shqiptar”
Festivali i 15 ndërkombëtar “Imazhi Shqiptar”

Festivali i 15 ndërkombëtar “Imazhi Shqiptar”

Studimet Pellazgo-Ilire. Kjo sfidë e hulumtimeve shqiptaro-globale në shekuj ka qenë tema e guximshme dhe delikate, që ka përzgjedhur këtë vit festivali i 15 ndërkombëtar “Imazhi Shqiptar”. Çështje që ka mbledhur referatet e akademikëve, studiuesve shkencorë nga Shqipëria dhe trevat shqipfolëse, të cilët janë mbështetur edhe në studiues të huaj. Në fund të konferencës janë ndarë edhe trofe të Imazhit Shqiptar për Abdilselam Eminin si Imazhi Shqiptar i Luftetarit te Lirise, Shyqyri Nimanin si Imazhi shqiptar në art, Isa Boletini si Imazhi Shqiptar i burreshtetasit, Parim Kosova si imazhi shqiptar në studimet historike, Ali Laçej si Imazhi Shqiptar i Intelektualit, Selim Efendi Gashi si Imazhi Shqiptar në harmoninë fetare, Gafurr Fazliu si Imazhi Shqiptar ne ndihme te komunitetit, Idriz Balani si Imazhi Shqiptar ne skulpture dhe Valton Jakupi si Imazhi Shqiptar ne video-klip.

 

Sicred