KRYEFAQJA » LAJME » Fermeri, kultivimi dhe shitja e mollëve në zonën e Lunxhërisë
Fermeri, kultivimi dhe shitja e mollëve në zonën e Lunxhërisë

Fermeri, kultivimi dhe shitja e mollëve në zonën e Lunxhërisë

Bujqësia është mënyra e jetesës për Bilush Ramin nga fshati Shën Todhër ne Lunxhëri, Prej vitesh familja e tij i siguron të ardhurat nëpërmjet kultivimit të mollëve. Fermeri shprehet se pasi e pa të veshtirë punësimin në fusha të tjera vendosi të kultivonte vreshtarinë dhe më pas mollët, një kulturë e re në këtë zonë. Për të kultivimin i mollës do kujdes të vazhdueshëm aq më tepër në zonën e Lunxhërisë. Së bashku me pjestarët e tjerë të familjes përkujdesemi rregullisht për sipërfaqet e mbjella me mollë shprehet ai. Shqetësim për fermerin është sigurimi i tregut. Ky fakt na pengon në tregëtimin e produkteve bio të zonës, ndërkohë që ndërhyrja e shtetit, do të ishte ndihmesë për ne, pohon fermeri.

Sicred