KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Ekoturizmi, projekti i Ministrisë së Turizmit në Shqipëri
Ekoturizmi dhe Ministria e Turizmit në Shqipëri

Ekoturizmi, projekti i Ministrisë së Turizmit në Shqipëri

Turizmi, si një burim i rëdësishëm për të ardhurat, po sjell edhe punësim në vendet e Mesdheut. Ministria e Mjedisit, përmes projektit “Destimed”, po sjell edhe konceptin më të ri, ekoturizmin për të shfrytëzuar burimet më të mira për rritjen e të ardhurave. Sipas drejtorit të AKZM-së, Zamir Dedej vetëm për vitin 2017 në territorin tonë kanë vizituar më shumë se 1.5 milion turistë. Aktualisht Vlora dhe Shkodra kanë kaluar testin e parë të paketave ekoturistike gjatë muajve Maj dhe Qershor. Projekti ka për synim standartet ekoturistike përmes testimeve në 13 zona të mbrojtura me një fond prej 2.5 milion Eurosh.

Sicred