KRYEFAQJA » LAJME » DURRËSI NDERON KATËR KLERIKËT E PARË PAS KOMUNIZMIT

DURRËSI NDERON KATËR KLERIKËT E PARË PAS KOMUNIZMIT

Katër drejtuesit e besimeve fetare pas komunizmit në Shqipëri, kreu i komunitetit mysliman shqiptar Haxhi Hafiz Sabri Koçi, arqipeshkvi katolik Imzot Rrok Mirdita, kryepeshkopi i Tiranës, Durrësit dhe gjithë Shqipërisë Anastas Janullatos, dhe kryegjyshi botëror i bektashinjve Haxhi Dede Reshat Bardhi tashmë janë qytetarë nderi dhe të Durrësit.Vendimi i Këshillit Bashkiak ishte unanim.

Edhe ky nderim e kjo ceremoni simbolike flet shumë për atë që bota vlerëson ndër të tjera Shqipërinë si model i tolerancës fetare.

Sicred