KRYEFAQJA » LAJME » Duka dhe Fino shtrëngojnë duart para votimit
Duka dhe Fino shtrëngojnë duart para votimit

Duka dhe Fino shtrëngojnë duart para votimit

Asambleja e Përgjithshme të FSHF po bëhet gati të nisi zgjedhjet pë presidentin e FSHF. Tashmë është zgjedhur Komisioni i Verifikimeve të Mandateve dhe Komisioni i numërimit.

Sipas statutit fituesi duhet të marri 2/3 e votave të vlefshme, 44 vota nga 66 anëtarë me të drejtë vote. Në rast se asnjë prej kandidatëve nuk arrin të sigurojë këtë shumicë të përcaktuar, atëherë zhvillohet një raund i dytë , 24 orë pas atij të parit, midis dy kandidatëve që kanë marrë më shumë vota në raundin e parë. Nëse zgjedhja e presidentit bëhet në raundin e dytë, aty, kandidati fitues duhet të marrë 50 përqind + 1 votë për t’u zgjedhur president i FSHF.

Pas tensioneve të ditëve të fundit mes dy kandidatëve kryesorë Duka dhe Fino sot ata janë parë të shtrëngojnë duart.

Sicred