KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » “Ditar i Rrallë”, botim për 7 prillin

“Ditar i Rrallë”, botim për 7 prillin

Sot në mesditë u promovua në Kukës libri me titull “Ditar i Rrallë” me autor ish oficerin e mbretërisë Qazim Onuzi. Është një ditar i mbajtur me datën 7 prill 1939, plot 79 vite me parë, ditën e pushtimit të vendit nga Italia.  Ai luftoi me 7 prill në krah me Mujo Ulqinakun në Durres ku edhe u plagos, ndërsa vdiq ne vitin 1957. Në aktivtet morën pjesë, lexues dhe të afërm të familjes, shkrimtarë nga Kukësi dhe Prizreni.

Në sinkronet e regjitsruar janë Bukurosh Onuzi, nipi i autorit të ditarit, dhe Petrit Palushi që e ka përgatitur librin për botim.

Oratorët treguan se përkujtimi i diotarit pikërisht sot merr vlera të veccanta për brezin e ri sepse shpalos vetëdijen dhe përgjegjësinë për detyrën detyrën ndaj atdheut në çdo front që të ndodhemi.

Sicred