KRYEFAQJA » LAJME » Dhuna në shkolla; Rezultat i moskomunikimit në familje

Dhuna në shkolla; Rezultat i moskomunikimit në familje

Mungesa e komunikimit në familje për probleme të ndryshme që shqetësojnë adoleshentët në ditët e sotme bëhet burim i gjenerimit të dhunës në ambjentet e shkollës dhe jashtë saj .Psikologët sqarojnë se dhe kur ndodh që situatat e tensionit ndërmjet nxënësve indentifikohen në kohë dhe referohen nga mësuesit apo shokët e klasës, janë prindërit ato të cilët përpiqen të justifikojnë veprimet e fëmijëve të tyre. Nxënësit e shkollave duke mos pranuar fenomenin te vetja thonë se shpesh herë kanë qenë deshmimtarë të rasteve kur jane fyer e rrahur bashkëmoshatarët e tyre. Konfliktet mes adoleshentëve në të shumtën e rasteve përfundojnë me një përjashtim nga shkolla ekzistuse për ti transferuar në një tjetër institucjon arsimor.

Sicred